Het aanbrengen van een rieten dak

Dekker Rietdekkers werkt met twee manieren van aanbrengen: de traditionele open constructie of de gesloten constructie (het schroefdak).

Het traditionele dak: open kap

Het riet binden we op rietlatten door middel van spandraden. In principe blijft het riet zo van binnenuit zichtbaar. Het is een eeuwenoude constructie die lang mee gaat. Nadelen van deze constructie zijn de brandgevaarlijkheid en de beperkte isolatiewaarde.

Om aan de vereiste isolatiewaarde (RC-waarde 3) te voldoen, wordt de traditionele constructie meestal vanaf de binnenzijde afgewerkt met isolatiepanelen.

Het schroefdak: gesloten kap

In de meeste gevallen passen we de gesloten constructie toe: het schroefdak. Het riet schroeven we daarbij op een gesloten ondergrond.

Omdat eventueel vuur geen zuurstof van onderaf krijgt, gaat het riet hooguit smeulen. Daarmee is het schroefdak relatief brandveilig. Om de vereiste isolatiewaarde te bereiken, kan het rietpakket aangebracht worden op isolatiepanelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het aanbrengen van uw rieten dak? Bel dan naar 0318-522 557 voor meer informatie. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook.