Algen en mossen bestrijden rieten dak

Door het rieten dak jaarlijks milieuvriendelijk te spuiten tegen algen en mossen, blijft het schoner en minder lang vochtig. Hoe schoner en droger het dak, des te langer is de levensduur van het rieten dak.

Wat u moet weten als wij het rieten dak komen behandelen

Wanneer u ons opdracht geeft om het dak te spuiten, nemen wij dit op in onze planning. Houd u er rekening mee dat wij pas een afspraak kunnen maken als de weersomstandigheden gunstig zijn.

Het is alleen mogelijk om te spuiten als het die dag droog is en als het te behandelen dak ook (nagenoeg) droog is. Gemiddeld hebben we in Nederland voor voor deze werkzaamheden maar 45 tot 60 werkbare dagen per jaar. Dat is ook de reden dat we, zodra er mooi weer op komst is, direct afspraken maken voor het geplande traject op die dag.

Het kan dus voorkomen, dat we pas één dag van te voren contact met u opnemen. We geven dan een richttijd af wanneer u ons kunt verwachten, maar houd u er rekening mee dat wij te maken hebben met onvoorziene zaken tijdens de werkzaamheden en eventueel oponthoud in het verkeer.

Wij realiseren ons goed dat deze vorm van ad hoc inspelen op juiste weersomstandigheden soms zeer belastend voor u kan zijn. Aangezien wij geen invloed kunnen uitoefenen op het weer, vragen wij om uw begrip. Uiteraard proberen wij u zo min mogelijk tot last te zijn en indien wij goed bij uw pand kunnen komen hoeft u daar niet persé voor thuis te blijven.

Werkzaamheden

Op de afgesproken dag komen we met een aanhanger, voorzien van een spuitunit. Deze plaatsen we zo mogelijk op de oprit. We rollen de slangen uit en koppelen de spuitlansen aan. We raden u aan om de voorzorgsmaatregelen te treffen zoals hieronder vermeld staan.

Vanaf de grond spuiten we met onze spuitlansen het rieten dak behoorlijk nat. Het is meestal niet nodig om het dak op te gaan, tenzij er met u ook een inspectie van het dak is afgesproken.

Voorzorgsmaatregelen

Ondanks het feit dat we milieuvriendelijke middelen gebruiken zijn bloeiende bloemen er veelal niet tegen bestand als we er per ongeluk overheen spuiten. In de praktijk kan door licht terugsnoeien één en ander hersteld worden.

Voordat wij bij u aan het werk kunnen vragen wij u zelf onderstaande voorzorgsmaatregelen te treffen:

  • Zet losse bloemen en plantenbakken, indien mogelijk, op een behoorlijke afstand van het te spuiten gebouw.
  • Leg een tuinslang klaar bij een werkende waterkraan voor het geval dat we per ongeluk iets raken. Dan kunnen we het direct met water afspoelen. Heeft u geen tuinslang maar wel een gieter, dan deze graag klaarzetten bij de buitenkraan.
  • Sluit alle ramen (ook de ventilatiestand!), zodat we niet naar binnen kunnen spuiten.
  • Zorg ervoor dat een eventuele toegangspoort of toegangshek geopend is (ook achter).
  • Een gesloten poortdeur of hek bemoeilijkt ons werk of zorgt er misschien voor dat we de geplande werkzaamheden niet kunnen uitvoeren.
  • Toegankelijkheid ook rond het huis door een vrije doorloop direct rond het pand te houden (indien mogelijk).
  • Tuinmeubelen e.d. niet onder de druplijn, bij voorkeur een paar meter van het te spuiten dak verwijderd.
  • Zonneschermen intrekken, automatisch werkende schermen uitschakelen nadat deze zijn ingetrokken, zodat ze niet per ongeluk (als u niet thuis bent) uitklappen tijdens werkzaamheden.

Wanneer u deze voorzorgsmaatregelen tijdig treft, zijn wij in staat goed werk te leveren in de daarvoor geplande tijd en ondervindt u nauwelijks of geen overlast.

Zowel uw als onze inspanningen zijn erop gericht een zo optimaal mogelijk resultaat voor u te bereiken. Wij wensen u succes bij het treffen van de voorzorgsmaatregelen en verheugen ons erop om zo spoedig als mogelijk is bij u aan de slag te gaan!

Wilt u ook algen en mossen laten verwijderen? Bel dan met 0318-522 557 voor meer informatie of stuur een e-mail.