Kwaliteit van het rieten dak

Als u investeert in een rieten dak, wilt u zeker zijn van hoge kwaliteit. Dat is voor Dekker Rietdekkers vanzelfsprekend. De hoge kwaliteit van rieten daken zijn afhankelijk van diverse factoren. Op deze pagina leggen wij dit graag aan u uit.

De gekozen onder constructie

Wij kunnen u adviseren in de juiste onder constructie. Huizen worden steeds dampdichter gebouwd. Cementvloeren, dubbelglas in goed sluitende kozijnen, laten bijna geen woonvocht meer door. Het dak is dan damptechnisch vaak de zwakste schakel.

Een groot deel van het woonvocht “ventileert” door het rieten dak naar buiten. Dit is vaak niet schadelijk, het rieten dak voert dit vocht wel af tenzij een slecht drogende buitenkant dit belemmerd.

De hellingshoek van het dak

Hoe groter de hellingshoek van het dak is, hoe sneller een rieten dak na een regenbui weer droog is. Een dak van een molen is eerder droog als bijvoorbeeld de bovenkant van een dakkapel. Heeft uw dak een (deel) met een te kleine hellingshoek, dan zoeken we graag met u naar een passende oplossing.

De ligging

Ook de ligging van uw huis is belangrijk voor de kwaliteit van het dak. Een woning op een open vlakte droogt sneller dan een dak in bosrijke omgeving. De bomen belemmeren het zonlicht op het dak, plant deze daarom niet te dicht bij uw woning.

De keuze van het riet

Riet is een natuurproduct. Niet alle partijen riet hebben dezelfde levensduur. Bovendien is er geen objectieve manier om de kwaliteit en dus de potentiële levensduur van een partij riet vast te stellen. Bij de beoordeling van het riet, maken wij gebruik van onze jarenlange kennis en ervaring en ons kwaliteitsbesef.

Al het riet dat wij verwerken wordt persoonlijk uitgezocht en geselecteerd. U begrijpt dat dit consequenties heeft voor de vierkante meter prijs. Wij zullen misschien een paar euro extra moeten rekenen per m2, maar staan wel garant voor goed riet.

De vakman

Rietdekken is een ambacht. Na scholing is het vooral de ervaring die de vakman maakt.
Er bestaat altijd verschil in vakmanschap tussen de ene en de andere ambachtsman. Ook kan er verschil bestaan in het kwaliteitsbesef. Dit vertaalt zich vaak ook in de prijs van het rieten dak.

Wij besteden zorg en aandacht aan het maken van een rieten dak. Hoe beter een dak gemaakt is, des te langer zal ook de potentiële levensduur van het dak zijn. Zo heeft een goedkoper dak vaak een kortere levensduur. Dus kort gesteld, alle waar naar zijn geld.

Het onderhoud

Door het periodiek te onderhouden geniet u langer van uw rieten dak. Dekker Rietdekkers biedt u de mogelijkheid een onderhoudscontract af te sluiten waarbij wij jaarlijks uw dak spuiten tegen algen en mossen en eventuele kleine reparaties (tot 3 uur) direct verrichten.

Wilt u ook een rieten dak van hoge kwaliteit? Bel dan met 0318-522 557 voor meer informatie of stuur een e-mail.